Oldalak

Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 5., vasárnap

Felújítás festés nélkül


Régóta szerettem volna átfesteni a mini fésülködő asztalomat, de nem mertem letenni voksomat egyik szín mellett sem. Abban biztos voltam, hogy olyan színt fogok választani, ami illik a bőröm, hajam tónusához, hiszen a sminkemet készítem el a tükör előtt. Érdemes főleg a hölgyeknek mélyebben beleásni magukat ebbe a témakörbe, mivel rengeteg időt és pénzt lehet a színtípusok ismeretével megtakarítani. Tehát jómagam a nyár típusba tartozom, így ezt a gyönyörű selyempapírt meglátván a virágcsokromon, rögtön tudtam hogyan fogom újrahasznosítani.


Csak egy ragasztó stiftre, egy ollóra és egy szikére volt szükségem, továbbá a felületet portalanítottam és megtisztítottam a smink eszközök okozta foltoktól.

   
Nem olyan bonyolult mutatvány, a stifttel bekenjük a felületet, majd rásimítjuk a papírt, az ujjunkkal óvatosan eltüntetve a ráncokat, buborékokat. Minél lassabban és óvatosabban csináljuk, annál szebb lesz a végeredmény. Lehet látni a képeken is, hogy a fa erezete átüt a papír mintáján, de ebben az esetben ez nem zavaró, legalábbis nekem tetszik.


Még egy jó tanács: belülről kifelé haladva simítsuk rá a papírt, s inkább egy nagyobb darabot vágjunk ki a papírból, majd szikével vágjuk le a felesleget.Felújítottam az egyik ceruzatartómat is. Színes szalagokat fűztem a lyukakba.

 


Az egyik oldala tényleg egy fűzőre emlékeztet. Erre azért volt szükség mert a fiókban az ecsetek, spirálok, csipeszek, ceruzák mindig elkeveredtek. Most minden rendezett, és igazán nőcis mini fésülködő asztalom van, így jól indul a reggel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.