Oldalak

Keresés ebben a blogban

2012. március 5., hétfő

Az a bizonyos tároló doboz

 
Legyünk őszinték: a hölgyek mindig megállnak az áruházak kínálta fonott kosarak, rusztikus hangulatot idéző tároló dobozok/kosarak előtt, hiszen annyira jól mutatnának szinte minden szekrényben, otthonban. Az áruk viszont néha elég magas. Hogy legyen viszonyítási alapunk a saját készítésű dobozomhoz, következzék néhány adat: sz24Xh33Xma17 cm-es papír kosár 2700(akcióban 1350) Ft, sz29Xh32Xma30 cm-es fonott kosár 4000 Ft az egyik áruház weboldalán. Az általam használt zsákvászon 1mX1m-es darabja jelenleg 5-600 Ft, esetleg 700. Egyetlen méternyi anyaggal beborítottam egy sz22Xh38Xma37 cm-es pelenkás dobozt.


Sőt, még maradt ki anyag bőven, amit felhasználok más kisebb méretű tárgyakhoz. Az elkészítéséhez csak ezekre volt szükség: tűzőgép, ragasztó(pisztoly), olló, esetleg sniccer, ragasztószalag, zsákvászon, karton doboz. 


Mivel most nem natúr karton dobozzal dolgoztam, hanem pelenkás dobozzal, így először szétszedtem azt. Majd újból összehajtottam úgy, hogy az eredetileg színes külseje a belső fele legyen. Mivel ez a zsákvászon nem sűrű szövésű, nagyon átütne a doboz zöld-kék-piros mintája. Tűzőgéppel összetűztem a szélét, valamint az alját egyszerűen széles ragasztószalaggal leragasztottam. 


 
A zsákvászonnal nem nehéz dolgozni, csak ügyelni kell a szélére, mivel könnyen kijön egy-egy szál. A doboz tetejéről levágtam a felső részeket, majd kimértem az anyagot. Csak egy métert vettem, ezért csupán három oldalát érte körbe, a negyedikhez vágtam még egy darabot belőle. A doboz tetején kezdtem, ráhagytam jó pár centit a belseje felé, majd tűzőgéppel mindkét oldalát megtűztem. Utána erősen megfeszítettem az anyagot, s az aljánál ragasztópisztollyal odaragasztottam.  Oldalanként haladtam, először az egyke oldallal kezdtem, majd folytattam a hármassal. Mindig meg kell húzni/feszíteni a zsákvásznat, hogy szépen rásimuljon a dobozra. Az alján a csúcsokat is leragasztottam. Attól függően, hogy mennyi anyagot hagytunk pluszként az aljához, maradhat csupasz rész. Ezt egy kis papírral vagy más ruhaanyaggal le tudjuk ragasztani.

Még praktikusabbá teheted a dobozt, ha a zsákvászont ennél a fogónál kivágod.S íme a mutatós, 500 forintos dobozom. Végre van helye a csomagolópapíroknak. :) Remélem sokan belevágtok az elkészítésébe, nem bonyolult. Zsákvászon anyagot méteráru boltban lehet kapni, továbbá a kárpitos eszközöket áruló helyeken. Ha zavar a tűzőkapocs látványa, ragasztóval rögzíthetsz az oldalához díszítő csíkot, szegélyt, szalagot. Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.