Oldalak

Keresés ebben a blogban

2011. október 8., szombat

Újságtartó rozsdás ruhaszárítóból


Amint megjelenik a ruhaszárítón a rozsda, mehet is a kukába, hiszen senki sem akar rozsda foltos pólót felvenni. Azonban a szárítónak még lehetnek hasznos részei, például a két oldalszárnya. Ebből készítettem újságtartót.

Egy tipikus ruhaszárító.

1. A két oldalszárnyat le kell szerelni, nem túl bonyolult feladat.

2. Az alsó "fém szálat" lecsíptem, fémreszelővel simára csiszoltam a kiálló részeket. Az eredeti festékből is lecsiszoltam egy réteget, hogy könnyebb legyen rá ragasztani. Mivel ez a része a szárítónak nem volt rozsdás, így könnyű dolgom volt. Segítségül hívtam a páromat: fúrt egy-egy lyukat a leendő lábakra fúrógéppel.

3. Újságból kivágtam hosszabb fekete-fehér darabokat, s ezeket univerzális ragasztóval (technokol) bekentem, majd rátekertem a vázra. Az íves részeknél ismét bajba kerültem, ezeknél vékonyabb csíkokat használtam.

4. Egy A/3-as rajzlapra ragasztottam rá az újságból nagyobb darabokat, amíg a párom csavarokat vett.

5. A két "szárnyat" X formában össze kell illeszteni a furatoknál, majd a csavarral összefogni.

6. A rajzlapot átfűztem a "szálak" között, majd kilyukasztottam a széleit, így fonallal hozzá tudtam kötni a felső szálhoz.

7. Még két darabot kell vágni a fonalból, majd a képen látható módon összekötni a két szár között, így nem nyílik szét az újságtartó, mégis ha szükséges, akkor össze lehet csukni.

Nem két perces mutatvány, de nem is bonyolult feladat. Újrahasznosítod a szárítót, az újságot. Sőt a vendégeid elképednek, hogy ilyen tartót tudsz készíteni a kidobásra váró szárítódból. Valójában mindenki a személyiségéhez illő újságtartót álmodhat magának, festék spray-vel akármilyen színt fel lehet rá vinni, díszíteni is ezerféleképpen lehet. A lényeg: legyen bátorságunk meglátni tárgyakban más funkciókat. Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.